preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Lektira bez papira

Autor: Martin Miharija, Marina Lipić, 13. 5. 2022.

Ovogodišnja školska tema „Budimo kreativni“ učiteljice razredne nastave potakla je da osmisle projekt Lektira bez papira u kojemu će se o problematici lektire u razrednoj nastavi promišljati na suvremeni, kreativan i multidimenzionalan pristup kroz aktivnosti čitanja te korištenje inovativnih i kreativnih metoda pri interpretaciji lektire.


 

Projekt Lektira bez papira odvijao se u više etapa, a jedna od njih je i autorski projekt učiteljica Ane Kurilić i Marine Lipić sa suautorom učiteljicom Eminom Dobrani Damjanović  iz OŠ Dražice-Jelenje na eTwinning platformi. Projekti je namijenjen onima koji se žele odmaknuti od ustaljenog načina vođenja dnevnika čitanja i interpretirati lektiru na zanimljiviji način. Učenicima čitanje lektire često predstavlja napor što rezultira površnim razumijevanjem pročitanog. Stoga učenicima treba omogućiti neposredan rad na književnom djelu i istraživanje djela kroz kreativne aktivnosti kako bi se motivirali za čitanje. Cilj ovog projekta je razmjena inovativnih ideja i kreativnih aktivnosti s partnerima projekta sa kojima bi iskustvo čitanja i razmišljanja o lektiri bilo dovoljno privlačno da joj se učenici požele ponovno vratiti. Osim rada na samoj nastavi u sklopu ovog projekta, autorice održale su i predavanje na Županijskom stručnom vijeću Izvannastavnih aktivnosti o eTwinning projektima te su naročito istaknule ovaj projekt kao primjer dobre prakse.

Na projektu na eTwinning platformi radile su učiteljice Ana Kurilić, Maja Doričić i Marina Lipić te su svoje ideje rado izmjenjivale s partnerima projekta, Ostale kolegice razredne nastave svoje kreativne i inovativne pristupe čitanju i interpretaciji lektire predstavit će u sklopu projekta razredne nastave na završnoj školskoj priredbi.

LEKTIRA BEZ PAPIRA
Upisi u srednju školu
Kontakt školske liječnice


 dr. Jadranke Vrcelj Šanko
na telefon:


051/339-864

Kalendar rada
e-Dnevnik

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / www.os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju