preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekti u OŠ Brajda

Autor: Martin Miharija, 23. 5. 2022.

I ove školske godine bili smo aktivni u projektima na eTwinning platformi. 

O autorskom eTwinning projektu Lektira bez papira već smo pisali pa sada koristimo priliku predstaviti i druge projekte u kojima su sudjelovali učitelji i učenici naše škole. 

Učenici 1.a i PB1 s učiteljicama Anom Kurilić i Marinom Lipić učili su i zabavljali se kroz projekte:  

  • U svijetu likovnih umjetnika 4 
  • Webučionica 2.0 
  • Kroz vrijeme zajedno 
  • Čitam tebi, čitam sebi 
  • Dan jabuka – dan zdrave hrane

U svijetu likovnih umjetnika 4 je eTwinning projekt kroz koji su učenici 1.a i PB1 s učiteljicama Marinom Lipić i Anom Kurilić upoznavali život, rad i djela likovnih umjetnika te razvijali sposobnosti kreativnog izražavanja. Izradili su zajedničku virtualnu izložbu radova, a po uzoru na koje umjetnike su učenici stvarali, možete pogledati ovdje:
https://www.emaze.com/@ALRCQFOQZ/u-svijetu-likovnih-umjetnika-4-o-brajda-copy1?autoplay


Webučionica 2.0 je eTwinning projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina učitelja i učenika. Cilj projekta je poticati učitelje i učenike na razvoj informatičko-komunikacijskih kompetencija, komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i inicijativnost. Kroz  projekt, učiteljice Ana Kurilić i Marina Lipić stručno su se usavršavale u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija te stečena znanja primjenjivale u radu s učenicima te razvijali digitalne kompetencije učenika 1.a razreda i PB1. Više o projektu Webučionica 2.0 pogledajte ovdje:

autor: Ana Kurilić


autor: Marina Lipić


Kroz vrijeme zajedno je projekt koji je namijenjen učenicima razredne nastave. Kroz različite kreativne aktivnosti s naglaskom na igri, istraživačkom i suradničkom učenju među djecom kao i među školama koje su sudjelovale u ovom projektu učenici 1.a razreda s učiteljicom Anom Kurilić učili su organizirati svoje vrijeme. Projektne aktivnosti učenika 1.a razreda možete pogledati klikom na prezentaciju:

https://www.canva.com/design/DAFA4cEI_X8/view 

autor: Ana Kurilić


Čitam tebi, čitam sebi projekt koji je provodila učiteljica Marina Lipić s učenicima PB1. Učenici su razvijali čitalačke kompetencije te se kreativno se izražavali i stvarali, a što su čitali i u kojim aktivnostima su nakon čitanja uživali otkrijte ovdje: https://www.canva.com/design/DAE_ZNWgc24/view 

autor: Marina Lipić


Učenici PB1 s učiteljicom Marinom Lipić učili su o zdravoj prehrani i tradicijskim obilježju jabuke kao zdrave hrane Dani jabuka kroz projekt Dani jabuke, dani zdrave hrane. Zanimljive aktivnosti koje su provodili nalaze se na sljedećem linku:
https://wke.lt/w/s/8wxqYi


Učiteljice Marina Lipić i Ana Kurilić s učenicima 1.a i PB1 su kroz eTwinning platformu uspješno ostvarivale brojne projektne aktivnosti i surađivale s projektnim partnerima iz raznih škola. Uživali smo igrajući, stvarajući, istražujući i surađujući; veselimo nekim novim projektima u idućoj školskoj godini. 

 

 
Upisi u srednju školu
Kontakt školske liječnice


 dr. Jadranke Vrcelj Šanko
na telefon:


051/339-864

Kalendar rada
e-Dnevnik

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / www.os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju