2016-11-03 14:43:00

Mali kuhari

Bliskom suradnjom naših najmlađi i najstarijih učenika pokazali smo naše pekarske vještine. U četvrtak, 20. listopada 2016., učenici 1.b i skupina Mladih kemičara, u ranim su jutarnjim satima, točnije u 7:30 sati, prionuli na posao. Odlučili su umijesiti kruh za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji se  obilježavaju u mjesecu listopadu. To je vrijeme kad pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, izvor života te simbol dobra i blagostanja. 

Učenici 1. b s veseljem su i uz pomoć starijih učenika i profesorice kemije Maje Tonković, naučili kako umijesiti kruh. Izradili su pletenice koje su naše kuharice ispekle u kuhinji. Dok se školom širio miris kruha s nestrpljenjem smo čekali da se pletenice ispeku jer znamo da je kruh najbolji i najslađi dok je još topao, hrskav i mekan. A kad su bili gotovi, kušali smo naše krušne proizvode i zaključili da smo bili odlični kuhari. Mladi su kemičari, uz pletenice, pripremili vrlo ukusan i zdrav kruh od bučinih i zobenih sjemenki za našu školsku svečanost koja se održala sljedećeg dana.

 


Osnovna škola "Brajda" Rijeka