2018-07-04 18:59:23

Brajda foto festival - podsjetnik na 2017./2018. (3/4)

Brajda foto festival novi je natječaj koji smo proveli u školskoj godini 2017./2018. u kojem su se tražili neotkriveni talenti. Učenici su mobitelom ili fotoaparatom zabilježili „sive“ i „zelene“ strane našega kvarta.

piše: Svjetlana Pantoš, učiteljica


Lana Negovetić

Idejne su začetnice i organizatorice Festivala učiteljice Ana Kurilić i Svjetlana Pantoš, a njime su odlučile doprinijeti godišnjoj temi Misli zeleno. Fotografije su trebale biti snimljene u kvartu Brajda/Belveder, autor fotografija trebao je biti učenik OŠ Brajda i učenik je mogao sudjelovati s  jednom fotografijom za svaku kategoriju – to su bili uvjeti sudjelovanja. Natječaj je trajao od početka drugog polugodišta do 15. travnja 2018. Najbolje fotografije su se birale u 2 kategorije:

Najljepša fotografija prirodnih ljepota našeg kvarta Najljepša fotografija negativnog ljudskog djelovanja na prirodu našeg kvarta

Članovi stručnog žirija u sastavu ravnateljica Adriana Rubignoni Cecić i učitelji Maja Doričić, Jasna Malner Ladašić, Izet Hasković i Igor Glavić odabrali su 12 najljepših fotografija od 71 fotografije koliko ih je pristiglo na Natječaj. Na projektnom danu 20. travnja 2018. saznali su se dobitnici nagrada i te su prigodno nagrađeni. Osim priznanja za osvojeno mjesto, dobili su skulpture fotoaparata koje su napravili učenici-polaznici keramičarske skupine  i njihova voditeljica Jasna Malner Ladašić.

Fotogalerije svih radova možete pogledati ovdje:

Prirodne ljepote našeg kvarta - 1.-4. razred, 5.-8. razred Negativno ljudsko djelovanje na prirodu našeg kvarta: 1.-4. razred, 5.-8. razred

Vidimo se sljedeće godine u nekom novom izazovu! 

Dobitnici nagrada:

Najljepša fotografija negativnog ljudskog djelovanja na prirodu našeg kvarta
(1. – 4. razred):

Martina Kovačić Paola Čop Ana Dragović Martina Kovačić Paola Čop Ana Dragović

 

Najljepša fotografija negativnog ljudskog djelovanja na prirodu našeg kvarta
(5. – 8. razred):

Alek Blečić Jakov Prpić Vita Tijan Alek Blečić Jakov Prpić Vita Tijan

 

Najljepša fotografija prirodnih ljepota našeg kvarta
(1. – 4. razred):

Tia Đurđaković Mario Knežević Marko Štiglić Tia Đurđaković Mario Knežević Marko Štiglić

 

Najljepša fotografija prirodnih ljepota našeg kvarta
(5. – 8. razred):

Jakov Prpić Alek Blečić Vita Tijan Jakov Prpić Alek Blečić Vita Tijan

Osnovna škola "Brajda" Rijeka