2018-10-05 15:51:00

Kad učenici zuje

Da je i izlazak iz učionica koristan način učenja, svi već dobro znaju. Nećemo o tome posebno širiti priču. Evo vam, umjesto teoretiziranja, jedan primjer dobre prakse...

U petak 28. rujna 2018. godine našim se učenicima 6.b razreda dogodilo jedno korisno zujanje - po gradu.

piše: Vesna Benić, razrednica 6.a

Sat razrednika na ratnom brodu

Torbe smo brzinski ostavili u svojoj učionici te se brzim korakom spustili na Rivu... Tamo smo ugledali brodove svih vrsta i namjena, a među njima i jedan sivi, brod Hrvatske ratne mornarice. Na njemu je bilo istakanuto ime grada kojeg promiče morima: Hrvatska Kostajnica. Pozdravio nas je kapetan bojnoga broda i uputio nas u razgledavanje.

Dečki su analizirali svaki top, interesirali se kako se njima koristi, a djevojčice su radije gledale zgodne mornare koji su pratili svaki naš korak. Bilo nas je svugdje: čak i na vrhu jarbola. 

 

Poslije posjeta prošetali smo među usidrenim jahtama u luci. Ona na 4 kata s vanjskim bazenom je mamila naše poglede i rasplamsala našu maštu.
 

Poslijepodne istoga dana proveli smo u malo drugačijem okruženju. 

Cinestar i Europska Noć istraživača

U 17 sati susreli smo se ispred kina, kupili ulaznice, neizostavne kokica i Colu te uletjeli u dvoranu  broj 4 gdje nas je zabavljao Johnny English (Mr Bean). Da, gospodar komedije se vratio. Film izvrstan, zabavan, pogled na London iz svih kuteva, Škotske dvorce i jezera, akcija na Mr Beanovski način...čisti gušt.

Nastavili smo s opuštanjem  u Toweru, gdje se održavala manifestacija E.N.I. Glazba i znanost na jednom mjestu. Zaista je bilo za svakoga ponešto.

 

 Osnovna škola "Brajda" Rijeka