preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava keramičara i Moje Rijeke

Autor: Martin Miharija, 28. 3. 2022.

Ukratko, na prvoj terenskoj nastavi nakon dugo vremena i jednoj od rijetkih ove nastavne godine, učenici Keramičarske skupine i skupine Moja Rijeka, u utorak 22. ožujka 2022. godine su konačno zajedno i u veselju prošetali našim gradom.

telefonski javila: Maja Mishaze, prof. povijesti

..."Na nastavi smo spominjali riječke potoke, pa smo krenuli put Potoka i kod Dječje kuće otkrili jedan koji je sad uređen i vidljiv na površini.

Bili smo u obilasku željezničkog kolodvora i ostali oduševljeni kako je obnovljen. Na skupini Moja Rijeka radili smo, između ostalih, i tu temu i saznali da su nam Mađari sagradili i željeznicu i kolodvor.

Pogledali smo izvana zgradu u kojoj je sada Muzej grada Rijeke (u školi smo učili o Palači šećera i cijelom tom kompleksu), pa smo naš put završili u Dječjoj kući. Obišli smo je uzduž i poprijeko, a usput smo sudjelovali i na otvorenju izložbe.

Bili smo oduševljeni svime što smo vidjeli. Tek sad možemo priznati - ova zločesta pandemija uskratila nam je toliko toga lijepog što smo trebali vidjeti i posjetiti.
Ali neka, nema veze: nadoknadit ćemo mi sve..."


Piše: Jasna Malner Ladašić, prof. likovne kulture

U Dječjoj kući bila je organizirana izložba osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, pod nazivom LIK 2022.

LIK, natjecanje-izložba koje se provodi u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencije za odgoj i obrazovanje ove godine predstavio je na županijskoj razini 27 osnovnih škola i 3 srednje škole sa 90 likovnih radova. Tri učenice naše škole a to su Tani Kristić (6.b), Marta Zečević (7.b) te Anastazija Vukelić (8.b) imali su čast sudjelovati sa svojim radovima na izložbi budući da su bili zapaženi.

Tema izložbe LIK-a 2022. je bila „Ljudsko tijelo“. Likovni zadatak bio je napraviti rekompoziciju na svojem likovnom radu koristeći se crno-bijelim ispisima reprodukcija umjetničkih djela i kolažem. Kao dio zadatka tu je bio i komplementarni kontrast i ritam ploha.

Na županijskom natjecanju odabrana su tri najuspješnija rada u kategoriji osnovnih škola i tri rada u kategoriji srednjih škola kojima se dodjeljuje priznanje dok se za izložene radove dodjeljuju pohvalnice. Domaćin ovogodišnjeg LIK-a bila je OŠ Turnić.

Izložbi je imala dosta velik odaziv a naša djeca su pokazala da mogu i žele biti dio umjetničkog i izlagačkog svijeta. Iz Dječje kuće otišli smo prepuni lijepih dojmova.
Upisi u srednju školu
Kontakt školske liječnice


 dr. Jadranke Vrcelj Šanko
na telefon:


051/339-864

Kalendar rada
e-Dnevnik

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / www.os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju