preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Brajda" Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Oproštaj od škole i djetinjstva

Autor: Branka Perković Jardas, 13. 7. 2017.

Još se jedna generacija naših osmaša oprostila od svoje škole na svečanoj priredbi održanoj 29. lipnja 2017. u školskoj dvorani.

Priredbu su, uz razrednike, osmislile prof. Maja Bolić i Branka Perković-Jardas, te učenici 8.b: Lucija Pejković, Leon Bevanda i Lucija Rukavina, koji su se ujedno, još jedanput, istaknuli i kao vrsni voditelji.

Mia Negovetić Hira Beganaj

Okupljeni učenici, roditelji i učitelji još su se jednom prepustili očaravajućoj izvedbi pjesme Listen koju nam je otpjevala Mia Negovetić. Nismo mogli ne sjetiti se da je velika glazbena karijera naše drage Mije započela upravo u našoj školi izvedbom te iste pjesme pred tri godine. Solo-točkom se istaknula i Hira Beganaj otpjevavši Osjećam snagu, a uživali smo i u dvjema izvedbama vokalne skupine učenica 8.a - pjesmama Million reasons i Mene više nema.

Vokalna skupina učenica 8.a Leon Bevanda svečano prima knjigu

Poveznicu kroz glazbeni program činio je dirljivi literarni uradak Na prekretnici u kojem se Lucija Rukavina osvrnula na dane provedene u OŠ Brajda, prijatelje s kojima je provela prekrasne bezbrižne dane djetinjstva, te na odlične učitelje naše škole.

Priredba je bila i prigoda da naša ravnateljica uruči nagrade učenicima koji su svih osam godina prošli odličnim uspjehom, te da proglasi učenicu generacije - Luciju Pejković iz 8.b. Naša se Lucija istaknula, osim izvrsnim uspjehom i uzornim vladanjem tijekom svih osam godina osnovnoškolskoga obrazovanja, sudjelovanjem u mnogobrojnim projektima i vođenjem brojnih priredbi u školi. No najveći je Lucijin uspjeh Oscar znanja, nagrada koju je dobila na kraju 7. razreda u Zagrebu kao državna prvakinja na natjecanju iz povijesti. Valja naglasiti i isticanje u tročlanoj ekipi na državnome natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda u 7. i 8. razredu.

Učenica generacije Lucija Pejković s ravnateljicom škole

Potom su razrednici - Ivica Matetić i Vesna Benić - uručili svjedodžbe i pohvalnice učenicima koji su u osmome rezredu prošli odličnim uspjehom i bili uzornoga vladanja.

Program je završio, kako i priliči, pjevanjem nove školske himne, pri čemu su se vokalnoj skupini pridružili svi naši osmaši. Spremni za odlazak - koračanje životnim stubama i odrastanje!

Ponosni razrednici Vesna Benić i Ivica Matetić

 


 

 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Korisni linkovi

Vijesti
Anketa
Koji ulaz u školu češće koristiš?
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Brajda" Rijeka / Ivana Rendića 6, HR-51000 Rijeka / www.os-brajda-ri.skole.hr / ured@os-brajda-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju